Η Πάργα & το Λύχνος

ΛΥΧΝΟΣ

Το Λύχνος είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών και δεν είναι τυχαίο ότι όσοι κολύμπησαν στα νερά του συνεχίζουν να το επισκέπτονται φανατικά για χρόνια. Πρόκειται για μια αμμουδιά 1300μ. με κύριο γνώρισμά της τα επιβλητικά βράχια που ορθώνονται κάθετα στα αριστερά και τον καταπράσινο ενετικό ελαιώνα που απλώνεται στα δεξιά της. Είναι κόλπος κλειστός με νερά μέσου βάθους και προσανατολισμό τέτοιον ώστε σπάνια τον πιάνει αέρας και έτσι τα καταγάλανα νερά του είναι σχεδόν πάντα ήρεμα και κατάλληλα για κολύμπι.

Πέραν όμως της φυσικής ομορφιάς του τοπίου αυτό που κάνει την παραλία Λύχνος πραγματικά προικισμένη είναι η σπυρωτή σαν ρύζι αμμουδιά της που δύσκολα απαντάται σε άλλες παραλίες.

Εστιατόρια, ταβέρνες και super market λειτουργούν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ικανοποιώντας κάθε ανάγκη, ενώ θαλάσσια ταξί μπορούν να σας μεταφέρουν προς και από την Πάργα σε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα.

Παραλία κατάλληλη και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάποιο θαλάσσιο σπορ όπως τοθαλάσσιο σκι, το wind surf, το jet ski.

Αξίζει πραγματικά να νοικιάσετε ένα κανό ή ένα θαλάσσιο ποδήλατο και να επισκεφθείτε τις γύρω μικρές ερημικές παραλίες και κυρίως να μπείτε στην σπηλιά της Αφροδίτης. Πρόκειται για ένα μεγάλο φυσικό σπήλαιο στα αριστερά της παραλίας όπου ο μύθος θέλει την θεά Αφροδίτη να παίρνει εκεί το μπάνιο της.

Και για τους λάτρεις της πεζοπορίας όμως, το Λύχνος προσφέρει ένα ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στον βενετσιάνικο ελαιώνα με δέντρα που χρονολογούνται πάνω από 500 χρόνια πριν.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια λατρεμένη παραλία με τόσα πράγματα να κάνεις και να δεις ώστε δεν τη χορταίνεις ποτέ!

ΠΑΡΓΑ

Η Πάργα ανήκει στο  νομό Πρεβέζης και είναι μια παραθαλάσσια γραφική κωμόπολη που απέχει περίπου 68km από την Πρέβεζα και 40km από την Ηγουμενίτσα. Βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αχέροντα και έχει απέναντί της τα νησιά των Παξών και Αντίπαξων.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παραδοσιακό οικισμό σπάνιας ομορφιάς, χτισμένο αμφιθεατρικά. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή  τουριστικά θέρετρα εδώ και πολλές δεκαετίες και όχι τυχαία.

Ονειρεμένη και κοσμοπολίτικη, η πανέμορφη Πάργα σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της ,τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.

Το μεγαλοπρεπές ενετικό κάστρο, το νησάκι της Παναγίας, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά καντούνια, οι ολάνθιστες γειτονιές και οι παραδοσιακές ταβέρνες, δίνουν το δικό τους χρώμα στο ειδυλλιακό τοπίο.

Η Πάργα αλλά και η γύρω περιοχή αποκαλούνται από τους επισκέπτες ο παράδεισος του κολυμβητή και του πεζοπόρου. Μια επίσκεψη αρκεί για να καταλάβει κανείς το γιατί.